Посібник користувача сервісу перевірки CSS

Зміст

Як використовувати сервіс перевірки CSS

Найпростіший способ перевірки дає основний інтерфейс. На його сторінці ви знайдете опис трьох форм, що відповідають трьом способам перевірки:

Перевірка по URL

Просто введіть URL документа, що бажаєте перевірити. Документ може бути у форматі HTML або CSS.

Перевірка по URL

Перевірка завантаженого файла

Цей спосіб дозволяє вам завантажити файл до серверу й перевірити його. Натисніть кнопку «Перегляд...» та оберіть файл, що хочете перевірити.

Перевірка завантаженого файлу

В цьому випадку допускаються лише документи CSS. Тобто ви не можете завантажити документи (X)HTML. Також потрібно врахувати наявність директив @import, тому що їх буде оброблено лише якщо вони явно посилаються на загальнодоступний ресурс (то не використовуйте в цьому варіанті перевірки відносні путі).

Перевірка безпосередньо введенного кода

Цей способ є ідеальним для перевірки частини CSS-файлу. Вам лише необхідно ввести код до текстового поля.

Перевірка безпосередньо уведеного коду

Справедливі приведені раніш зауваження. Замітьте, що цей способ є дуже зручним, якщо потрібна певна допомога інших людей. Також це зручно для відправлення повідомлень про помилку, оскільки ви можете створювати посилання на результати перевірки у якості тестового прикладу.

Що робить основна перевірка?

При використанні спрощеного інтерфейсу, сервіс перевірить документи на відповідність CSS 2 — поточній технічній рекомендації для CSS.
Він видасть звіт до XHTML без абияких попереджень (буде лише інформація про помилки).
Опцію «середовище» буде встановлено у значення «all», що позначає відповідність усім пристроям (дивіться http://www.w3.org/TR/CSS2/media.html для повного опису середовищ).

Розширена перевірка

Якщо потрібна більш конкретна перевірка, можна використовувати розширений інтерфейс, що дозволяє вказати три параметра. Далі наводиться стисла довідка по кожному з них.

Попередження

Цей параметр є корисним для налашування докладності звітів сервісу перевірки CSS. Дійсно, сервіс може видавати два типа повідомлень: помилки й попередження. Помилки видаються, коли CSS, що перевіряється, не відповідає рекомендації. Попередження відрізняються від помилок тим, що не відносяться до проблем виконання специфікації. Вони використовуються, щоб попередити (!) розробника CSS, що деякі аспекти можуть бути небезпечні та дивно оброблябитися користувацькими застосунками.

Типове попередження стосується font-family: якщо ви не вкажете базовий тип шрифту, ви отримаєте попередження, що каже про те, що ви повинні додати такий до кінця відповідного правила CSS, або користувацьки застосунки, що не мають списків перерахованих у правилі шрифтів, перемикнуться до шрифту за замовчуванням, що може перекрутити відображення інформації.

Профіль

Сервіс перевірки може функціонувати з різними профілями CSS. Профіль перераховує усі особливості й можливости реалізації на конкретній платформі. Це визначення взято з сайта CSS. Выбор за замовчуванням соответствует наиболее часто используемому, CSS 2.

Носій

Завдання носія відповідає правилу @media, що застосовується до всього документу. Ви можете знайти більше інформації про носії за адресою http://www.w3.org/TR/CSS2/media.html.

Лише для спеціалістів

Формат запиту на перевірку

Нижче приведено таблицю з параметрами, які ви можете використовувати в запитах до сервісу перевірки CSS від W3C.

Якщо ви бажаєте використовувати спільний сервер перевірки W3C, то використовуйте приведені нижче параметри з основним URI
http://jigsaw.w3.org/css-validator/validator
замініть його адресою свого сервера, якщо ви бажаєте звернутися до власного встановлення сервісу перевірки.

Примітка: якщо потрібно програмно викликати сервіс для великої кількості документів, то переконайтесь у тому, що ваші програми використовують затримку мінімум у 1 секунду між зверненнями. Сервіс перевірки надається безплатно усім, тому будемо вдячні за поважливе ставлення. Дякуємо за розуміння.

Параметр Опис Значення за замовчуванням
uri URL документу для перевірки. Документ може бути у форматі HTML або CSS. За замовчуванням не встановлено, однак для перевірки документу повинно бути вказано або цей параметр, або text.
text Документ для перевірки; приймається лише формат CSS. За замовчуванням не встановлено, однак для перевірки документу повинно бути вказано або цей параметр, або uri.
usermedium Середовище, що використовується для перевірки; наприклад. screen, print, braille... all
output Перемикає різноманітні формати видачи результату перевірки. Можливі значення: text/html та html (документ XHTML, Content-Type: text/html), application/xhtml+xml та xhtml (документ XHTML, Content-Type: application/xhtml+xml), application/soap+xml та soap12 (документ SOAP 1.2, Content-Type: application/soap+xml), text/plain та text (текстовий документ, Content-Type: text/plain), інші значення (документ XHTML document, Content-Type: text/html) html
profile Профіль CSS, що використовується для перевірки. Може приймати значення css1, css2, css21, css3, svg, svgbasic, svgtiny, mobile, atsc-tv, tv або none Остання рекомендація W3C: CSS 2
lang Мова звіту. На даний момент може приймати значення en, fr, ja, es, zh-cn, nl, de, it, pl. Англійська (en).
warning Рівень повідомлень про попередження: no — для відключення попереджень, 0 — для мінімальної кількості попереджень, 1 або 2 — для подальших рівней. 2

API веб-сервісу перевірки CSS: документація для інтерфейсу SOAP 1.2 сервіса перевірки

Більш докладна технічна довідка, зокрема, по вивіду даних у SOAP 1.2, а також про усі можливі засоби виклику сервіса перевірки, дивіться API веб-сервісу перевірки CSS.