Εγχειρίδιο Χρήσης Ελεγκτή Εγκυρότητας CSS

Περιεχόμενα

Πως να χρησιμοποιείτε τον Ελεγκτή Εγκυρότητας CSS

Ο απλούστερος τρόπος για να ελέγξετε ένα έγγραφο είναι να χρησιμοποιήσετε τη βασική διασύνδεση. Σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε τρεις βασικές μορφές που αντιστοιχούν σε τρεις δυνατότητες:

Έλεγχος Εγκυρότητας με απόκριση URL

Απλά εισάγετε τη διεύθυνση URL του εγγράφου που θέλετε να ελέγξετε την εγκυρότητα. Το έγγραφο μπορεί να είναι HTML ή CSS.

Validation by URI form

Έλεγχος Εγκυρότητας με μεταφορά αρχείου

Η λύση αυτή επιτρέπει τη μεταφορά και έλεγχο ενός τοπικού αρχείου. Πιέστε το πλήκτρο "Browse..." και επιλέξτε το αρχείο που θέλετε να ελέγξετε.

Validation by File Upload

Σε αυτή την περίπτωση, επιτρέπονται μόνο αρχεία CSS. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία (X)HTML. Πρέπει να είστε επίσης προσεκτικοί με τους κανόνες @import καθώς πρέπει να ακολοθούνται μόνο εάν αναφέρουν αποκλειστικά ένα δημόσιο URL (επομένως, ξεχάστε τα αναφορικά μονοπάτια με αυτή τη λύση).

Έλεγχος Εγκυρότητας με άμεση εισαγωγή

Η μέθοδος αυτή είναι τέλεια για τον έλεγχο μερών CSS. Πρέπει να πληκτρολογήσετε το CSS στην περιοχή κειμένου.

Validation by direct input

Εφαρμόζονται τα ίδια σχόλια όπως προηγουμένως. Σημειώστε ότι η λύση αυτή είναι πολύ βολική εάν έχετε κάποιο πρόβλημα και χρειάζεστε κάποια βοήθεια από την κοινότητα. Είναι επίσης πολύ βολικό να αναφέρετε ένα σφάλμα, καθώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σύνδεσμο με το URL του αποτελέσματος και να δημιουργήσετε μία περίπτωση ελέγχου.

Τι κάνει ο βασικός έλεγχος εγκυρότητας;

Κατά τη χρήση της βασικής διασύνδεσης, ο ελεγκτής εγκυρότητας ελέγχει τη συμβατότητα σύμφωνα με το CSS 2, το οποίο αποτελεί την τρέχουσα τεχνική πρόταση CSS.
Παράγει μία έξοδο XHTML χωρίς καμία προειδοποίηση (θα δείτε μόνο σφάλματα).
Το μέσο είναι ορισμένο στο "όλα", το οποίο αποτελεί το κατάλληλο μέσο για όλες τις συσκευές (δείτε τη σελίδα http://www.w3.org/TR/CSS2/media.html για μία ολοκληρωμένη περιγραφή του μέσου).

Προχωρημένος έλεγχος εγκυρότητας

Εάν χρειάζεστε ένα πιο συγκεκριμένο έλεγχο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προχωρημένη διασύνδεση, η οποία επιτρέπει τον προσδιορισμό τριών παραμέτρων.Παρακάτω υπάρχει κάποια βοήθεια για κάθε μία από αυτές τις παραμέτρους.

Προειδοποιήσεις

Η παράμετρος αυτή είναι χρήσιμη για τον καθορισμό της έκτασης της ανάλυσης του Ελεγκτή Εγκυρότητας CSS. Πράγματι, ο ελεγκτής εγκυρότητας μπορεί να σας δώσει δύο ειδών μηνυμάτων: σφάλματα και προειδοποιήσεις. Τα σφάλματα εμφανίζονται όταν το CSS που ελέγχεται δε σέβεται τις υποδείξεις CSS. Οι προειδοποιήσεις διαφέρουν από τα σφάλματα καθώς δεν δηλώνουν ένα πρόβλημα σχετικά με την προδιαγραφή. Σκοπός τους είναι να προειδοποιήσουν τον προγραμματιστή CSS ότι κάποια σημεία μπορεί να είναι επικίνδυνα και μπορούν να έχουν περίεργη συμπεριφορά σε ορισμένα μέσα.

Μία τυπική προειδοποίηση αφορά την οικογένεια χαρακτήρων (font-family): εάν δεν παρέχετε μία γενική γραμματοσειρά, θα εμφανιστεί μία προειδοποίηση για να εισάγετε μία στο τέλος του κανόνα, διαφορετικά ένα μέσο που δεν θα γνωρίζει κάποια από τις άλλες γραμματοσειρές θα εμφανίσει την προεπιλεγμένη του γραμματοσειρά, η οποία μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μία περίεργη εμφάνιση.

Προφίλ

Ο ελεγκτής εγκυρότητας CSS μπορεί να ελέγξει διαφορετικά προφίλ CSS. Ένα προφίλ εμφανίζει όλα τα χαρακτηριστικά που αναμένεται να υλοποιήσει μία υλοποίηση σε μία συγκεκριμένη πλατφόρμα. Ο ορισμός λαμβάνεται από από την τον ιστότοπο CSS. Η προεπιλεγμένη επιλογή ανταποκρίνεται στην πιο χρησιμοποιημένη τρέχουσα επιλογή: CSS 2.

Μέσον

Η παράμετρος μέσου ισοδυναμεί με τον κανόνα @media, ο οποίος εφαρμόζεται σε όλο το έγγραφο. Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μέσα στη διεύθυνση http://www.w3.org/TR/CSS2/media.html .

Για τους ειδικούς

Αίτηση Μορφοποίησης Ελέγχου Εγκυρότητας

Παρακάτω είναι ένας πίνακας με τις παραμέτρους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να στείλετε ένα ερώτημα στον W3C CSS Ελεγκτή Εγκυρότητας.

Εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε το δημόσιο διακομιστή ελεγκτή εγκυρότητας της W3C, χρησιμοποιήστε τις παρακάτω παραμέτρους σε συνδυασμό με το παρακάτω URI:
http://jigsaw.w3.org/css-validator/validator
εάν επιθυμείτε να καλέσετε τον ελεγκτή εγκυρότητας στο δικό σας διακομιστή, αντικαταστήστε με τη διεύθυνση του δικού σας διακομιστή.

Σημείωση: Εάν επιθυμείτε να καλέσετε τον ελεγκτή εγκυρότητας προγραμματιστικά για μία δέσμη αρχείων, παρακαλούμε να βεβαιώσετε ότι ο κώδικας θα σταματάει (sleep) για τουλάχιστον 1 δευτερόλεπτο ανάμεσα στις αιτήσεις. Η υπηρεσία του Ελεγκτή Εγκυρότητας CSS είναι δωρεάν, είναι δημόσια υπηρεσία για όλους και θα εκτιμηθεί ο σεβασμός σας. Ευχαριστούμε.

Παράμετρος Περιγραφή Προεπιλεγμένη τιμή
uri Η διεύθυνση URL για το αρχείο προς έλεγχο εγκυρότητας. Επιτρέπονται αρχεία CSS και HTML. Καμία, αλλά πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτή η παράμετρος ή η παράμετρος text.
text Το έγγραφο προς έλεγχο εγκυρότητας. Επιτρέπεται μόνο CSS. Καμία, αλλά πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτή η παράμετρος ή η παράμετρος uri.
usermedium Το μέσο που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο εγκυρότητας, όπως screen, print, braille... all
output Οι διάφορες μορφοποιήσεις των αποτελεσμάτων του ελεγκτή εγκυρότητας. Πιθανές μορφοποιήσεις είναι text/html και html (αρχείο XHTML, Τύπος-Περιεχομένου (Content-Type): text/html), application/xhtml+xml και xhtml (αρχείο XHTML, Τύπος-Περιεχομένου (Content-Type): application/xhtml+xml), application/soap+xml και soap12 (αρχείο SOAP 1.2, Τύπος-Περιεχομένου (Content-Type): application/soap+xml), text/plain και text (αρχείο κειμένου, Τύπος-Περιεχομένου (Content-Type): text/plain), οτιδήποτε άλλο (αρχείο XHTML, Τύπος-Περιεχομένου (Content-Type): text/html) html
profile Το προφίλ CSS που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο εγκυρότητας. Μπορεί να είναι css1, css2, css21, css3, svg, svgbasic, svgtiny, mobile, atsc-tv, tv ή none η πιο πρόσφατη Υπόδειξη W3C: CSS 2
lang Η γλώσσα που χρησιμοποιείτε για την απάντηση, τρέχουσες, en, fr, ja, es, zh-cn, nl, de, it, pl. Αγγλικά (en).
warning Το επίπεδο προειδοποίησης, no για καμία προειδοποίηση, 0 για λίγες προειδοποιήσεις, 1 ή 2 για περισσότερες προειδοποιήσεις 2

API Υπηρεσία Web του Ελέγχου Εγκυρότητας CSS: Εγχειρίδιο χρήσης διασύνδεσης ελέγχου εγκυρότητας SOAP 1.2

Για περισσότερη τεχνική βοήθεια, συγκεκριμένα σχετικά με το SOAP 1.2 και όλους τους πιθανούς τρόπους κλήσης του ελεγκτή εγκυρότητας, δείτε το API Υπηρεσία Web του Ελέγχου Εγκυρότητας CSS.