Λήψη και Εγκατάσταση Ελεγκτή Εγκυρότητας CSS

Λήψη του Ελεγκτή Εγκυρότητας CSS

Ο ελεγκτής εγκυρότητας CSS είναι διαθέσιμο σε τρεις διαφορετικές μορφές. Από το CVS για τους προγραμματιστές που επιθυμούν την τελευταία έκδοση, ως ένα αρχείο jar για τη δημιουργία εφαρμογών και για χρήση από τη γραμμή εντολών (από το 2009) και ως ένα αρχείο war για εφαρμογές σε διακομιστές.

Λήψη του πηγαίου κώδικα

Ο πηγαίος κώδικας του Ελεγκτή Εγκυρότητας CSS μπορεί να ανακτηθεί με το CVS. Ακολουθήστε τις οδηγίες οδηγίες για να συνδεθείτε με τον διακομιστή CVS του W3C, και ανακτήστε το δομικό στοιχείο (module) 2002/css-validator. Σημειώστε ότι η online υπηρεσία για τον ελεγκτή εγκυρότητας CSS έχει μία σταθερή έκδοση του κώδικα, γενικά λίγο παλιότερος από την έκδοση στο CVS, και τα αποτελέσματα καθώς και η συμπεριφορά τους μπορεί να διαφέρει.

Λήψη του αρχείου Java (jar)

css-validator.jar

Οδηγός Εγκατάστασης

Η υπηρεσία Έλεγχος Εγκυρότητας CSS βασίζεται σε ένα servlet που είναι κωδικοποιημένο με βάση την cross-platform γλώσσα προγραμματισμού Java, και μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε πλατφόρμα servlet. Αν και το επίσημη service από την W3C εκτελείται σε διακομιστή Jigsaw (ο οποίος αποτελεί και την προτεινόμενη εγκατάσταση), για λόγους ευκολίας θα περιγραφεί η εγκατάσταση για έναν Apache servlet engine, τον Tomcat, και θα δοθούν επίσης και κάποιες γρήγορες οδηγίες για το Jigsaw και για χρήση από τη γραμμή εντολών.

Προαπαιτήσεις

Ο οδηγός υποθέτει ότι έχετε εγκαταστήσει επιτυχώς ήδη στον υπολογιστή σας τα παρακάτω:

Για την εγκατάσταση προαπαιτείται να γνωρίζετε ολόκληρο το μονοπάτι της java βιβλιοθήκης με όνομα servlet.jar. Είναι γενικά διαθέσιμη στο φάκελο [TOMCAT_DIR]/common/lib/, όπου [TOMCAT_DIR] το μονοπάτι που είναι εγκατεστημένος ο Tomcat. Μπορεί επίσης να βρεθεί με το όνομα servlet-api.jar. Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε, θα το έχει η ιστοσελίδα java.sun.com.

Εγκατάσταση του ελεγκτή εγκυρότητας CSS στον Tomcat

  1. Κάντε λήψη του πηγαίου κώδικα CVS όπως περιγράφθηκε παραπάνω ;
  2. Επεξεργαστείτε το αρχείο με όνομα [VALIDATOR_DIR]build.xml και αντικαταστήστε την τιμή της ιδιότητας servlet.lib με το πλήρες μονοπάτι του αρχείου servlet.jar
  3. Μπορείτε τώρα να δημιουργήσετε τον πηγαίο κώδικα : από το VALIDATOR_DIR εκτελέστε την εντολή ant war. Η εκτέλεση του ant θα κάνει λήψη ενός πλήθους από αναγκαίες βιβλιοθήκες και θα δημιουργήσει το αρχείο με όνομα css-validator.war.
  4. Αντιγράψτε ή μεταφέρετε το αρχείο css-validator.war στο φάκελο [TOMCAT_DIR]/webapps.
  5. Τέλος, κάντε επανεκκίνηση στη μηχανή Tomcat :
    "cd [TOMCAT_DIR]; ./bin/shutdown.sh; ./bin/startup.sh;"

Εγκατάσταση του ελεγκτή εγκυρότητας CSS στον Jigsaw

  1. Κάντε λήψη του πηγαίου κώδικα CVS όπως περιγράφθηκε προηγουμένως και αποθηκεύστε τον στο φάκελο [JIGSAW_DIR]/WWW και δημιουργήστε τον πηγαίο κώδικα με την εντολή ant jigsaw ;
  2. Στη συνέχεια, ρυθμίστε τον ριζικό φάκελο για τον ελεγκτή εγκυρότητας (στις περισσότερες περιπτώσεις θα λέγεται css-validator) έτσι ώστε να γίνει ένας servlet container. Από την εγκατάσταση του Jigsaw, ενεργοποιήστε το Jigsaw Admin utility, μεταβείτε στο css-validator και τροποποιήστε το από HTTPFrame σε ServletDirectoryFrame ;
  3. Το επόμενο βήμα θα είναι η φημιουργία ενός πόρου "validator" ως μία κλάση 'ServletWrapper'. Θα δημιουργηθεί αυτόματα ένα πλαίσιο 'ServletWrapperFrame'. Θα χρειαστεί να παρέχετε το όνομα της κλάσης servlet, η οποία για τον Ελεγκτή Εγκυρότητας CSS είναι org.w3c.css.servlet.CssValidator. Σημειώστε ότι μπορεί ήδη να υπάρχει ένα αρχείο με όνομα “validator” – το οποίο ΠΡΕΠΕΙ να το μετονομάσετε, καθώς ο ελεγκτής εγκυρότητας πρέπει να δώσει αυτό το όνομα για το servlet wrapper ;
  4. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι βιβλιοθήκες .jar μέσα στο φάκελο [JIGSAW_DIR]/WWW/css-validator/lib έχουν προστεθεί σωστά στη ρύθμιση CLASSPATH του Jigsaw.
  5. Τέλος, κάντε επανεκκίνηση στον Jigsaw και συνδέστε τον διακομιστή σας με τον ελεγκτή εγκυρότητας. Το URI πρέπει να είναι :
    http://localhost:8001/css-validator/validator.html

Χρήση από τη Γραμμή Εντολών

Οποιοσδήποτε υπολογιστής με εγκατεστημένη Java μπορεί να εκτελέσει τον ελεγκτή εγκυρότητας από το τερματικό/κονσόλα ως ένα εργαλείο της γραμμής εντολών. Κάντε λήψη του αρχείου css-validator.jar (ή δημιουργήστε το με το ant jar) και εκτελέστε το ως εξής :
java -jar css-validator.jar http://www.w3.org/.

Σημείωση : για τη σωστή λειτουργία, το αρχείο css-validator.jar πρέπει να βρίσκεται στην ίδια τοποθεσία με το φάκελο lib/ .